Foto: Bas van den Berk

In de prachtige topsporthal in Almere vond vandaag de eerste NDB Ranking van het seizoen 2017-2018 plaats. Met maarliefst 686 darters aan de oche was het gezellig druk in de mooie hal. In totaal waren er 183 heren A, 248 heren B, 92 dames, 96 junioren, 26 aspiranten, 16 meisjes, 9 specials en 16 paradarters.

Bij de jeugd gingen Jurjen van der Velde (junioren), Lerena Rietbergen (meisjes) en Sytze Terpstra (aspiranten) met de titels aan de haal. Van der Velde won zijn juniorenfinale overduidelijk met 4-1 van Marcel Bus. Ook Lerena Rietbergen was duidelijk beter dan haar tegenstandster Kyana Frauenfelder, eindstand: 3-0. In het aspirantentoernooi was de eindstrijd veel spannender. Terpstra kwam terug van een 2-0 achterstand en wist de wedstrijd wel in zijn voordeel te beslissen door Karsten Boelens met 3-2 te verslaan.

Bij de senioren wist Sharon Prins de finale te winnen van Aileen de Graaf (4-3) en was Marco Flach verrassend genoeg te sterk voor Richard Veenstra (2-1). Bij de heren B wist Ruud van der Spek de meeste punten te pakken door Jitse van der Wal te verslaan (4-2). Arie van der Rassel ging bij de paradarters met de winst aan de haal. Hij wist af te rekenen met Ricardo Hermand (3-2). Bij de specials wist Geoffrey Weelink de titel te winnen.

Wij danken Darts Bond Almere en haar vrijwilligers voor het goed georganiseerde toernooi. Daarnaast danken wij natuurlijk ook de vrijwilligers in de toernooicommissie van de NDB voor de wedstrijdleiding. Rest ons nog de locatie te danken voor haar gastvrijheid en natuurlijk alle darters en het publiek voor een geslaagd toernooi.