Het Ranking Circuit 2017-2018 bestaat uit 8 toernooien inclusief het Nederlands Kampioenschap.

Waarom deelnemen aan het Ranking Circuit?

 • Belangrijkste rankingcircuit op nationaal niveau!
 • Kans maken op een plaats bij de Nederlandse selectie!
 • Prijzenpot van € 4.000,- per Ranking, totale prijzenpot € 36.000,-!

Voorlopige Agenda Ranking Circuit 2017-2018

 • 17 september 2017: Open Almere | Topsporthal Almere, Pierre de Coubertinlaan 7, 1362 LA Almere
 • 15 oktober 2017: Open Peelland | Sporthal d’n Ekker, Muzenlaan 2a, 5741 Beek en Donk
 • 26 november 2017: Open Stedendriehoek | Sport- en Belevingscentrum de Scheg, Piet van Donkplein 1, 7422 LW Deventer
 • 17 december 2017: NK Darts locatie volgt
 • 21 januari 2018: Locatie volgt
 • 4 maart 2018: Locatie volgt
 • 25 maart 2018: Locatie volgt
 • 22 april 2018: Locatie volgt

Wie mag er deelnemen?
Alle spelers met de Nederlandse nationaliteit die niet in het bezit zijn van een PDC-tourcard kunnen deelnemen aan de NDB Rankingtoernooien.
Een uitzondering is het heren B toernooi. Hier mag iedereen aan deelnemen behalve als je actief bent in de SuperLeague.

Wanneer moet ik een NDB-nummer hebben of aanvragen?
Als je eenmalig aan een NDB rankingtoernooi wil deelnemen, hoef je geen NDB nummer aan te vragen. Echter, als je punten wil verdienen voor de ranking dien je altijd een NDB Rankingnummer te hebben of aan te vragen. Dit kan op de dag van de toernooien aan de wedstrijdtafel. Om een NDB nummer aan te vragen dien je lid te zijn van een bij de NDB aangesloten lidorganisatie. Jouw lidnummer van de lidorganisatie heb je nodig bij het aanvragen van een NDB-nummer.
Wederom is de heren B categorie de uitzondering. Als je punten wil verdienen voor de Heren B ranking dien je wel een nummer te hebben of aan te vragen, maar je hoeft daarbij geen lid te zijn van een lidorganisatie.

Lijst met niet-schrijvers!
In het NDB rankingreglement staat:
Nadat door een speler of speelster een wedstrijd is verloren, dient deze speler of speelster de eerstvolgende wedstrijd, op de baan waar hij of zij heeft verloren, te schrijven. Bij het spelen in poules worden de schrijvers aangewezen. Het is eventueel toegestaan om een vervangende schrijver te regelen. Dit is de verantwoordelijkheid van de speler of speelster die verloren heeft.
Wanneer er een speler/speelster ontbreekt als schrijver op een wedstrijdbaan dient dit gemeld te worden bij de wedstrijdtafel. De naam van de betreffende schrijver wordt één maal omgeroepen. Als er na 3 minuten, na controle van de toernooicommissie, nog steeds niemand bij de wedstrijdbaan is verschenen wordt de naam van de betreffende persoon genoteerd. Een lijst van deze personen zal gepubliceerd worden op de website van de NDB en een persoon blijft twee jaar op de lijst staan. Als een persoon die op de lijst staat binnen deze twee jaar wederom niet schrijft, volgt een uitsluiting voor de komende 5 NDB Rankingtoernooien.
De lijst met de betreffende spelers die op scherp staan vindt u hier.

Senioren
Bij de senioren zijn er aparte toernooien voor de dames en de heren. Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters zal er tijdens de NDB rankings onderscheid worden in niveau bij de heren. Men zal zich op rankings kunnen inschrijven voor de categorie Heren A of de categorie Heren B. Beide categoriën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie vanaf de laatste 64 best of 7 worden gespeeld en speelt de Heren B categorie in poules zolang de aantallen dit toelaten. Met uitzondering van SuperLeague spelers mag iedereen deelnemen aan de Heren B categorie!
De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het o.a. vormen van de Nederlandse selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn!

Kledingvoorschrift
Het kledingvoorschrift is versoepeld tijdens de rankings. Naast een pantalon zal het voortaan ook toegestaan zijn om in andersoortige broeken deel te nemen, bijvoorbeeld in een spijkerbroek. Voor selectiespelers en tijdens de podiumfinales geldt het algemene kledingvoorschrift wel. Het kledingvoorschrift van de NDB ranking wijkt dus af van het algemene kledingreglement dat nog steeds van kracht is tijdens de SuperLeague, LaCo, Finaledagen, etc. Beide kledingreglementen vindt u door hier te klikken.

Prijzengeld
Het prijzengeld dat te verdienen is tijdens de rankings vindt u hier.

Jeugddeelname gratis!!
De jeugd kent 3 categorieën: aspiranten (t/m 13 jaar), junioren (14 t/m 17 jaar) en meisjes (t/m 17 jaar). Jeugdspelers die tijdens een lopend seizoen 18 jaar worden mogen het hele seizoen afmaken in hun jeugdcategorie. Ook mogen zij aan het begin van het seizoen, dus ook als zij nog 17 jaar zijn, overstappen naar de senioren. Hiervoor moeten zij wel voor het begin van het seizoen leeftijdsdispensatie aanvragen bij de NDB. Stuur dan een e-mail naar .
Om onze prachtige dartssport zoveel mogelijk te promoten onder de jeugd en om de jongsten onder ons zoveel mogelijk te stimuleren voor de dartssport kan alle jeugd (dus alle aspiranten, meisjes en junioren) zich kosteloos inschrijven voor de NDB rankings!

Inschrijving (op de dag aan de zaal)
De aspiranten, meisjes en junioren dienen zich voor 11:00 uur in te schrijven (gratis).
De dames en heren dienen zich voor 12.30 uur in te schrijven. Heren A en Dames: € 10,- Heren B: €5,-.